Ammattikeittiön rasvakanavat

Hygienian ja paloturvallisuuden kannalta on tärkeää, että ammattikeittiön rasvakanavien poistoilmanvaihto suunnitellaan ja toteutetaan oikein. Vuosittain syttyy rasvakanavapaloja ja aiheuttaa hygieniaongelmia väärin suunnitellut ja asennetut ammattikeittiön poistoilmanvaihtolaitteet. Niiden korjaaminen ja uusiminen vaatii erityistä huolellisuutta.

Puhdistusluukku tulee olla vaakasuunnassa kulkevassa kanavassa vähintään 2 - 3 metrin välein ja pystysuuntaan kulkevassa kanavassa noin 5 metrin välein. Rasvansuodattimet tulee olla ehjät ja niitä täytyy pestä säännöllisesti, vaativissa olosuhteissa melkeinpä päivittäin.

Rasvakanavan puhtautta voidaan valvoa automaattisesti  KGS-järjestelmällä

KGS-järjestelmän edut:

  • Valvoo rasvakertymää kaikissa kanaviston osissa
  • Parantaa hygieniaa ja paloturvallisuutta
  • Kanaviston nuohous voidaan suorittaa aidosti tarpeen mukaan
  • Voidaan asentaa kaikkiin keittiöilmanvaihtojärjestelmiin
  • Voidaan asentaa jälkiasennuksena
  • HACCP hyväksytty (PE-567-HM921)
  • Järjestelmä täyttää uuden pelastuslain määritelmän              

AirMaid-V Edistynyttä teknologiaa rasvan ja hajujen vähentämiseksi

V-sarja on tarkoitettu erityisesti ravintoloille ja suurkeittiöille, joissa vaatimukset rasvojen ja hajujen vähentämiselle ovat tärkeitä. Otsoni poistaa rasvan ja bakteerit kemiallisesti. AirMaid V on varustettu ainutlaatuisella Corona Glass Cell –järjestelmällä, joka vaatii minimaallista huoltoa.

Rasvakanavien jatkuvalla ja tehokkaalla puhdistuksella voidaan vähentää nuohouskuluja. AirMaid mahdollistaa LTO tekniikan käyttöä rasvakanavassa ja voi näin laskea kuluja lisää.

Saltia Oy toteuttaa hygieenisen ja paloturvallisen ammattikeittiön rasvakanavien toteutuksen suunnittelusta asennukseen yhteistyökumppaniensa kanssa.